Şaireşref Bulv. No:80 K:2 D: 6 - 7 Alsancak, İZMİR
Pzt - Cum: 09.00 - 19.00 Mon - Fri: 09.00 - 19.00
(0530) 500 61 56 -- (0232) 421 09 63 (0232) 421 60 55 -- (0532) 261 34 31

Blog

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

İçerik

Kızlık Zarı Nedir?
Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir?
Kalıcı Kızlık Zarı Nasıl Yapılır?


Kızlık Zarı Nedir?

Kızlık zarı, vajinal açıklığı kapatan küçük bir doku parçasıdır ve temelde özel bir tıbbi işlevi yoktur. Kızlık zarına bazı kültürlerde “bekaret sembolü” olma gibi önemli bir sosyo-kültürel önem atfedilir. Çoğunlukla cinsel ilişki sebebiyle yırtılması gerçekleşen kızlık zarı, bazı durumlarda hiç oluşmamış da olabilir.

Kızlık zarı dikimi ya da kızlık zarı tamiri ameliyatı cerrahi bir yeniden yapılanma ve yenileme operasyonudur. Bu müdahale genellikle fark edilemez niteliktedir ve onarılan kızlık zarı, doğal kızlık zarı ile birebir aynı yapıya ve işleve sahiptir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

Jinekolog tarafından cerrahi müdahale ile kızlık zarının onarılması işlemine kızlık zarı dikimi, kızlık zarı estetiği ya da kızlık zarı tamiri (onarımı) gibi isimler verilmektedir. Kızlık zarı dikimi, vajinanın açıklığını kısmen kaplayan bir zar olan kızlık zarını restore eden cerrahi bir işlemdir. Kızlık zarı dikimi prosedürü tipik olarak dini veya kültürel amaçlarla yapılır, çünkü bozulmamış bir kızlık zarı, bazıları için bekaretin bir işareti olarak kabul edilir.

Kalıcı Kızlık Zarı Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı dikimi ameliyatı, kızlık zarını kültürel, dini veya etnik nedenlerle restore etmek isteyen kadınların başvurduğu basit bir ameliyattır.

Operasyon, kızlık zarının yırtık kenarlarının tekrar bir araya getirildiği cerrahi bir teknikle gerçekleştirilir. Kızlık zarı dikiminde farklı yöntemler kullanılabilir. İşlem, kadın doğum uzmanının tercihine göre, flep yöntemi ile veya mikrocerrahi ile gerçekleştirilebilir. Genellikle 30 dakika ila bir saat sürer. Genel anestezi gerektirebilecek bazı özel durumlar haricinde, ameliyat sırasında sadece lokal anestezi yeterli olacaktır ancak işlem boyunca rahat etmesi için hastaya sakinleştirici verilebilir. Hasta, bacakları birbirinden ayrı olacak şekilde masaya rahatça uzanır. Kızlık zarı tanımlanır ve önceki yırtılmadan gelen düzensiz dokuyu ortadan kaldırmak için kısmen eksize edilir (kesilip çıkarılır). Kızlık zarı eriyebilir dikişler kullanılarak iki tabaka halinde birbirine dikilir. Bazı kadınlar için, vajinanın başka bir yerinden küçük bir doku parçasının, kızlık zarını yeniden oluşturmak için vajinal açıklığa aşılanması gerekebilir. İşlem sonrası herhangi bir iz kalmaz. Hasta bir veya iki gün içinde işine dönebilir. Bölgenin tamamen iyileşmesi 10-15 gün sürebilir. Bu süre zarfında ağır ve zorlayıcı aktivitelerden kaçınılması gerekir.

Genel sağlığı iyi olan ve dini, kültürel, kozmetik veya psikolojik nedenlerle kızlık zarını restore etmek isteyen kadınlar, kızlık zarı dikimi için iyi adaylardır. Kadomer’de yapılan kızlık zarı dikimi ameliyatları, kadınların endişelerini profesyonelce yöneten bir yaklaşımla planlanan, düşük riskli, ağrısız ve kalıcı sonuçlar sunan operasyonlardır.

 

Share this post

Related Post

Genital Bölge Kararması

İçerik Genital Bölge Kararması Neden Olur? Yaşlanma Sürtünme Terleme Nem ve Havalandırma Eksikliği Genital bölge renginin cildin...

İdrar Kaçırma Nedenleri

İçerik İdrar Kaçırma Nedir? İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir? İdrar Kaçırma Nasıl Tedavi Edilir? İdrar Kaçırma Nedir? İdrar...

Hudoplasti Nedir?

İçerik Klitoris Nedir? Hudoplasti Nedir? Hudoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır? Hudoplasti Sonrası Beni Neler Bekler? Klitoris Nedir? Klitoris,...