Şaireşref Bulv. No:80 K:2 D: 6 - 7 Alsancak, İZMİR
Pzt - Cum: 09.00 - 19.00 Mon - Fri: 09.00 - 19.00
(0530) 500 61 56 -- (0232) 421 09 63 (0232) 421 60 55 -- (0532) 261 34 31

Blog

Kadınlarda Boşalamama Tedavisi

İçerik

Kadınlarda Boşalamama (Orgazm Olamama) Nedir?
Kadınlarda Boşalamama Ağrı Yapar Mı?
Kadınlarda Boşalamama Nedenleri Nelerdir?
Kadınlarda Boşalamama Sorunu Nasıl Giderilir?


Kadınlarda Boşalamama (Orgazm Olamama) Nedir?

Kadınlarda boşalamama ya da orgazm disfonksiyonu, kadının cinsel uyarılmaya rağmen orgazma ulaşmakta zorluk çekmesi durumudur.

Orgazm, cinsel uyarılma sırasında yoğun bir şekilde hissedilen haz ve gevşeme duygusudur. Yoğunluk, süre ve sıklık açısından değişiklik gösterebilirler. Orgazmlar çok az cinsel uyarımla ortaya çıkabilir, ancak bazen çok daha fazla uyarılma da gerekli olabilir. Pek çok kadın, çok fazla cinsel uyarılmadan sonra bile orgazma ulaşmada zorluk çeker. Çalışmalar, boşalamama sorununun kadınları tahmin edilenden daha fazla etkilediğini göstermektedir. Kadınlarda boşalamama sorunu, anorgazmi veya kadın orgazm bozukluğu olarak da adlandırılabilir.

Kadınlarda Boşalamama Ağrı Yapar Mı?

Çok uyarılmış hisseden ancak orgazm olmayan kadınlar “gergin” veya sinirli olabilir veya pelvislerinde ağrı veya rahatsızlık hissedebilirler.

Kadınlarda Boşalamama Nedenleri Nelerdir?

Orgazm sorunları, bir dizi fiziksel ve psikolojik faktörle ilişkilendirilmiştir:

Fiziksel nedenler

Çeşitli hastalıklar, fiziksel değişiklikler ve ilaçlar orgazmı engelleyebilir:

  • Hastalıklar: Multipl skleroz ve Parkinson hastalığı gibi ciddi hastalıklar ve bunların psikolojik sağlık üzerindeki etkileri orgazmı engelleyebilir.
  • Jinekolojik sorunlar: Histerektomi veya kanser ameliyatları gibi jinekolojik ameliyatlar orgazmı etkileyebilir. Ayrıca orgazm eksikliği, rahatsız edici veya ağrılı cinsel ilişki gibi diğer sorunlarla da birleşebilir.
  • İlaçlar: Tansiyon ilaçları, antipsikotik ilaçlar, antihistaminikler ve antidepresanlar dahil olmak üzere birçok reçeteli ve reçetesiz ilaç kadınlarda orgazm olamama sorununa neden olabilir.
  • Alkol ve sigara: Çok fazla alkol, orgazm olma yeteneğinizi engelleyebilir. Sigara içmek cinsel organlarınıza kan akışını sınırlayabilir.
  • Yaşlanma: Yaşlandıkça anatominiz, hormonlarınız, nörolojik sisteminiz ve dolaşım sisteminizdeki olağan değişiklikler cinsel yaşamınızı etkileyebilir. Menopoza girerken östrojen seviyelerinin düşmesi, gece terlemeleri ve ruh hali değişiklikleri gibi menopoz semptomları, cinsel yaşamı etkileyebilir.

Psikolojik nedenler

  • Anksiyete veya depresyon gibi zihinsel sağlık sorunları
  • Stres ve finansal baskılar
  • Kültürel ve dini inançlar
  • Zevk almaktan kaçınma, alınan zevk sebebiyle oluşan utanç ve suçluluk duygusu
  • Geçmişte yaşanan cinsel veya duygusal istismar
  • İlişki sorunları

Çiftlerin yatak odası dışındaki sorunları cinsel ilişkilerini etkileyebilir. Partnerle bağlantı eksikliği, kadınlarda anorgazminin nedenlerinden biridir.

Geçmişte orgazm olabilen ancak şimdi orgazm olamayan veya hayatlarında hiç orgazm olmamış kadınlar yukarıdaki nedenlerle bu sorunu yaşıyor olabilir. Bunun yanında, hiç orgazm olmamış kadınlar, orgazma ulaşmak için neye ihtiyaçları olduğunu asla öğrenmemiş de olabilir. Cinsel ilişki ve orgazm hakkında uzman hekim tarafından sunulan bir bilinçlendirme görüşmesi ile boşalamama sorunundan kurtulmuş olan çok sayıda kadın vardır.

Kadınlarda Boşalamama Sorunu Nasıl Giderilir?

Boşalamama sorununuz olduğunu düşünüyorsanız, vakit kaybetmeden kliniğimizden randevu almalısınız. Op. Dr. Hatice Aktan, görüşme ve fiziksel muayene sonrası durumunuzu teşhis eder ve size özel bir tedavi planı hazırlar. Yanıtlarınız ve muayene sonuçlarınız, boşalamama sorununuzun altında yatan nedenleri ortaya çıkarabilir ve bu duruma neden olabilecek diğer faktörler hakkında da ek tedavi planları oluşturulabilir. Kadomer’de sunulan kadınlarda boşalamama tedavisi ve diğer cinsel işlev bozukluğu tedavileri ile cinsel yaşamınızı yeniden sorunsuz ve sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

 

Share this post

Related Post

Vajinismus Belirtileri

İçerik Vajinismus Nedir? Vajinismus Belirtileri Nelerdir? Vajinismus Hamile Kalmaya Engel Mi? Vajinismus Nasıl Tedavi Edilir? Vajinismus Nedir?...