Şaireşref Bulv. No:80 K:2 D: 6 - 7 Alsancak, İZMİR
Pzt - Cum: 09.00 - 19.00 Mon - Fri: 09.00 - 19.00
(0530) 500 61 56 -- (0232) 421 09 63 (0232) 421 60 55 -- (0532) 261 34 31

Blog

Hudoplasti Nedir?

İçerik

Klitoris Nedir?
Hudoplasti Nedir?
Hudoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Hudoplasti Sonrası Beni Neler Bekler?


Klitoris Nedir?

Klitoris, vulvanın üst kısmında yer alan bezdir ve kadın cinselliğinin hayati bir parçasıdır. Kadın genital organının dış kısmında küçük bir yumru gibi görünse de aslında vajinaya doğru uzanır. Klitoral başlık, klitorisin dış kısmını kaplayan cilttir ve klitorisi sürtünmeden korumak için tasarlanmıştır. Klitorisin sürekli sürtünmesi aşırı uyarılmaya, ağrıya veya duyarsızlaşmaya neden olabilir, bu nedenle klitoral başlık kadın anatomisinin önemli bir parçasıdır. Bazı kadınlarda klitoral başlıkta normalden fazla doku vardır ve bu durum cinsel hazzı etkilerken, orgazm olamama gibi sorunlara aynı zamanda görünüm açısından rahatsızlığa neden olabilir.

Hudoplasti Nedir?

Hudoplasti, klitorisi çevreleyen deri kıvrımının fazlalığını almayı ve görünümünü düzeltmeyi amaçlayan cerrahi bir işlemdir. Bu işlem, klitoris bölgesi estetiği olarak da bilinir ve klitoral başlığı oluşturan cildin genel boyutunu azaltmak ve klitorise estetik bir görünüm kazandırmak içindir. Tek başına veya labioplasti ameliyatı ile birlikte yapılabilir. Ameliyat sırasında dokunun fazla kıvrımları veya uzunluğu kesilerek daha az belirgin görünmesine neden olurken, aynı zamanda klitorisi uygun şekilde korumak için yeterli deri bırakılır.

Hudoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hudoplasti ameliyatı tek başına yapılırsa yaklaşık bir saat sürer ve çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleşir. Cerrahınız klitoral başlıkta bir kesi yaparak fazla dokuyu kaldırır ve klitoris üzerindeki cildin çıkıntısını azaltarak klitoral başlığın görünümünü dış genital bölgeyle daha orantılı hale getirir. Yapılan kesi, operasyon sonunda çözülebilir dikişler kullanılarak kapatılır.

Hudoplasti Sonrası Beni Neler Bekler?

Hudoplasti ameliyatından sonra, bölgede hafif bir şişlik ve morarma ile birlikte geçici bir rahatsızlık yaşayabilirsiniz. Bu rahatsızlık durumu, reçete edilen ilaçların alınmasını da içeren ameliyat sonrası talimatlarımızın izlenmesiyle kolayca hafifletilebilir. İşe ve diğer günlük aktivitelere dönmeden önce en az üç gün dinlenmeniz ve operasyon sonrasında en az 1 ay süreyle yorucu egzersiz veya cinsel ilişkiden kaçınmanız önerilir. Klitoris bölgesi ve etrafında başlangıçta bir miktar uyuşma veya his kaybı olabilir, ancak bu da geçicidir ve şişlik azaldığında düzelir.

Ameliyatınızdan hemen sonra farkı gözlerinizle görebilirsiniz, ancak nihai sonuçlar şişlik azalıncaya kadar tam olarak görünmeyecektir. Tamamen iyileştikten sonra, kendinizi rahatsız hissetmeden ve haz alıp almayacağınızdan endişe duymadan cinsel birliktelik yaşamanın mutluluğunu tadacaksınız. Çoğu kadın tek başına ya da labioplasti ile birlikte yaptırdığı bu ameliyatın sonuçlarından oldukça memnun kalır. Çünkü hudoplasti sonrası belirli türden giysiler giydiklerinde daha az tahriş yaşarlar ve cinsel ilişki sırasında daha fazla haz duyarlar.

Kadomer olarak, kadın anatomisini ve kadınların cinsel organlarının işlevi veya görünümüyle ilgili yaşayabilecekleri sorunları anlıyoruz. Tıbbi tedavilerimizi ve genital estetik işlemlerimizi uygularken sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için maksimum özen ve titizlikle çalışıyor, aynı zamanda tedavilerin yaratacağı psikolojik etkilerin farkında olarak tüm süreci empati ve anlayış içinde hastalarımızla bağ kurarak yürütüyoruz.

 

Share this post

Related Post

Genital Bölge Kararması

İçerik Genital Bölge Kararması Neden Olur? Yaşlanma Sürtünme Terleme Nem ve Havalandırma Eksikliği Genital bölge renginin cildin...

İdrar Kaçırma Nedenleri

İçerik İdrar Kaçırma Nedir? İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir? İdrar Kaçırma Nasıl Tedavi Edilir? İdrar Kaçırma Nedir? İdrar...

Vajina Dış Dudak Sarkması

İçerik Vajina Dış Dudak (Labia Majora) Boyutları Neden Farklıdır? Vajina Dış Dudak Sarkması Hangi Semptomlara Neden Olur?...