Şaireşref Bulv. No:80 K:2 D: 6 - 7 Alsancak, İZMİR
Pzt - Cum: 09.00 - 19.00 Mon - Fri: 09.00 - 19.00
(0530) 500 61 56 -- (0232) 421 09 63 (0232) 421 60 55 -- (0532) 261 34 31

Blog

Akıntı Hamilelik Belirtisi Mi?

İçerik

Vajinal Akıntı Neden Olur?
Vajinadan Gelen Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi Midir?
Vajinal Akıntı Hamilelikte Ne Zaman Başlar?
Adet Gecikmesinden Önce Karşılaşılabilecek Erken Gebelik Belirtileri


Vajinal Akıntı Neden Olur?

Vajinal akıntı, kadın üreme sisteminde önemli bir temizlik işlevi görür. Vajina ve serviks içindeki bezlerin yaptığı sıvı, ölü hücreleri ve bakterileri vücuttan uzaklaştırır. Bu, vajinayı temiz tutar ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.

Çoğu zaman vajinal akıntı tamamen normaldir. Miktarı, kokusu ve rengi, farklı fiziksel durumlara göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, yumurtlama döneminde veya cinsel olarak uyarıldığınızda daha fazla akıntınız olacaktır, ya da hamileyken akıntınızın kokusunda farklılık olacaktır.

Bu değişikliklerin hiçbiri alarm nedeni değildir. Bununla birlikte, renk, koku veya kıvam normalden oldukça farklı görünüyorsa, özellikle vajinal kaşıntı veya yanma da varsa, bir enfeksiyon veya başka bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz.

Vajinadan Gelen Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi Midir?

Çoğu vajinal akıntı hamilelikle ilişkili değildir. Ancak hamile kadınların çoğu, ilk üç aylık dönemde ve hamilelikleri boyunca yapışkan, beyaz veya soluk sarı renkte bir mukus salgılar. Bu akıntıya, artan hormon seviyeleri ve vajinal kan akışı neden olur. Hamilelik sırasında serviks ve vajina duvarlarınız yumuşadıkça, vajinal akıntılar enfeksiyonları önlemek için artacaktır.

Vajinal akıntıdaki artış, hamilelik sırasında en belirgin vajinal değişikliklerden biridir ve yüksek östrojen ve progesteron seviyelerinden kaynaklanır. Kan hacminde ve kan akışında artışlar da vajinal akıntının artmasına katkıda bulunabilir. Gebelik akıntısı ince, beyaz ve süt gibi olmalıdır.

Vajinal Akıntı Hamilelikte Ne Zaman Başlar?

Hamileliğin en erken belirtilerinden biri vajinal akıntının artmasıdır ve bu hamilelik boyunca devam eder. Lökore olarak bilinen normal vajinal akıntı ince, berrak veya süt beyazı ve hafif kokuludur. Vajinal akıntıdaki değişiklikler, gebe kaldıktan bir ila iki hafta sonra, hatta adet gecikmesi yaşamadan önce başlayabilir. Hamileliğiniz ilerledikçe, bu akıntı genellikle daha belirgin hale gelir ve en çok hamileliğinizin sonunda ortaya çıkar. Hamilelikte akıntıyı önlemek için tampon kullanmaktan kaçınmanız gerekir.

Adet Gecikmesinden Önce Karşılaşılabilecek Erken Gebelik Belirtileri

Gebelik testiniz pozitif çıkana kadar hamile olup olmadığınızı bilmenin bir yolu yoktur. Ancak, adetiniz gecikmeden ve test yaptırmadan önce aşağıdaki erken gebelik belirtilerini yaşamanız gebe olduğunuz hakkında size fikir verebilir:

Hassas Göğüsler: Göğüsler, genellikle gebelik oluştuğunda mesajı alan ilk organdır. Bazı kadınların göğüsleri, gebe kaldıkları ilk günlerde östrojen seviyeleri yükselmeye başladığından dokunulduğunda ağrılı, dolgun ve hatta acı verici olabilir.

Rengi Koyulaşan Areolalar: Gebe kalmayı takip eden haftalarda areolalarınızın (meme uçlarınızın etrafındaki dairelerin) koyulaştığını, çapının arttığını ve hatta üzerinde minik kabarcıklar oluştuğunu fark edebilirsiniz.

Yorgunluk: Yükselen hamilelik hormonu seviyeleri, hamileliğin ilk dört ayında kendinizi halsiz ve uykulu hissetmenize neden olabilir.

Mide Bulantısı: Yeni hamilelik hormonlarının hızla yükselmesi nedeniyle gebe kaldıktan sadece günler sonra sabah bulantısı ve kusmalar başlayabilir.

Kokuya Duyarlılık: Bazı gebe kadınlar, artan östrojen seviyeleri nedeniyle erken dönemde etraflarındaki kokulara daha duyarlı olurlar.

İdrar Sıklığı: Birdenbire sık sık idrara çıkma ihtiyacı hissetmeye başlamak hamileliğin erken dönem işaretlerinden biri olabilir.

Yüksek Vücut Isısı: Progesteron seviyeleri yükseldikçe vücut ısınız artacaktır.

Servikal Mukus: Kremsi hale gelen ve yumurtlama döneminden sonra da aynı şekilde kalan vajinal akıntı, erken dönem hamilelik belirtisi olabilir.

 

Share this post

Related Post

Gebelikte Diş Ağrısı

İçerik Hamilelikte Diş Ağrısı Ne Zaman Başlar? Hamilelikte Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir? Hamilelikte Diş Ağrısını...

Erken Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

İçerik “Hamileliğin” Bilimsel Açıklaması Hamileliği En Erken Ne Zaman Öğrenebilirim? 1 Haftalık Hamilelik Nasıl Belli Olur? Erken...

4 Boyutlu Ultrason

İçerik Gebelikte Ultrason Neden Önemlidir? 4 Boyutlu Ultrason Ne İçin Yapılır? 4 Boyutlu Ultrason Ne Zaman Yapılır?...