Şaireşref Bulv. No:80 K:2 D: 6 - 7 Alsancak, İZMİR
Pzt - Cum: 09.00 - 19.00 Mon - Fri: 09.00 - 19.00
(0530) 500 61 56 -- (0232) 421 09 63 (0232) 421 60 55 -- (0532) 261 34 31

Blog

Geniş Vajina Belirtileri

İçerik

Vajina Neden Genişler?
Vajinanın Geniş Olduğu Nasıl Anlaşılır?


Vajina, bir cinsel organ ve doğum kanalının bir parçasıdır. Kadınların farklı büyüklükte göğüsleri, elleri ve ayakları olabileceği gibi vajinaların boyutu ve derinliği de değişebilir. Bir çalışmaya göre vajinanın ortalama derinliği yaklaşık 9,6 cm’dir. Diğer kaynaklar, ortalama boyut aralığının yaklaşık 8 ila 17 cm olabileceğini öne sürmektedir.

Hayatlarının bir noktasında pek çok kadın, çeşitli nedenlerle vajina genişlemesi yaşar. En yaygın neden doğumdur; özellikle birden çok vajinal doğum yapan kadınlarda, vajinal kasların genişlemesi vajinayı çevreleyen dokuda geri dönüşsüz hasar oluşmasına neden olur.

Bununla birlikte, vücut bu mikro yaralanmaları kendi kendine tedavi edebilme yetisine sahiptir. Fakat bu iyileşme sırasında vücut onarım için var olan dokularla çalışırken vajinal kas ve kanalın hacmi biraz daha genişleyebilir. Bu genişleme nedeniyle kasları sıkılaştırmada zorluk yaşanabilir ve bu zorluk, yaşamın ilerleyen dönemlerinde daha rahatsız edici bir boyuta ulaşabilir.

Vajina Neden Genişler?

Sadece iki durum vajinanızın esnekliğini etkileyebilir: yaşlanma ve doğum. Sanılanın aksine, sık cinsel ilişki vajinanın gerginliğini kaybetmesine neden olmaz.

Zamanla doğum ve yaş alma, vajinanızın hafif ve doğal bir şekilde gevşemesine neden olabilir. Birden fazla vajinal doğum yapmış kadınların vajinal kaslarında zayıflama görülme olasılığı daha yüksektir. Ancak yaşlanma, çocuk sahibi olup olmadığınızdan bağımsız olarak vajinanızın genişlemesine ve esnekliğini kaybetmesine neden olabilir.

Yaş

Östrojen kaybı, vajinal dokunuzun daha ince, daha kuru, daha az asidik ve daha az esnek hale geleceği anlamına gelir. Menopoza girdiğinizde bu değişiklikler daha belirgin hale gelebilir.

Doğum

Vajinal doğumdan sonra vajinanızın değişmesi doğaldır. Sonuçta, bebeğinizin doğum kanalından ve vajinanızın girişinden geçmesine izin vermek için vajinal kaslarınız olabildiğince genişleyecektir. Bebeğiniz doğduktan sonra vajinanızın normal formundan biraz daha gevşek olduğunu fark edebilirsiniz. Bu tamamen normaldir. Vajinanız doğumdan birkaç gün sonra eski sıkılığını ve esnekliğini kazanmaya başlar, ancak tamamen orijinal şekline dönmeyebilir. Bunu engelleyebilmek için, hamilelik öncesinde, sırasında ve sonrasında vajinal taban kaslarınızı güçlendirmek için yapabileceğiniz egzersizler vardır (Kegel egzersizleri). Ya da doğumdan bir süre sonra, artık bir doğum daha düşünmüyorsanız estetik cerrahiden yardım alarak vajina daraltma operasyonu geçirebilirsiniz.

Vajinanın Geniş Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Vajinanızın geniş olduğuna ya da vajina kaslarında gevşeme olduğuna dair belirtiler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • İdrar kaçırma
  • Sık sık idrara çıkma isteği
  • Vajinal kasların kasılmasında sorun
  • Zayıf vajinal direnç
  • Anorgazmi (Vajinal orgazm olmada sorun)
  • Cinsel ilişki sırasında zevk almada eksiklik

Bu belirtiler vajina genişliği hakkında fikir verse de teşhis elbette uzman hekim tarafından konulmalıdır. Çünkü bu belirtilerin her biri vücutta meydana gelen başka bir değişiklikle, örneğin bir enfeksiyon ya da cinsel işlev bozukluğuyla ilgili olabilir. Her bir belirtinin nedeni ve tedavisi için ayrı bir tedavi planı hazırlanması da gerekebilir. Eğer vajinanızın normalden daha geniş olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışmalısınız. Kadomer’de vajina genişliği sorunu yaşayan kadınlar için sunulan ameliyatlı ve ameliyatsız genital estetik çözümleri, kadınların hem kendilerini daha iyi hissetmelerini hem de cinsel yaşamlarının daha tatmin edici bir hale gelmesini sağlar.

 

Share this post

Related Post

Genital Bölge Kararması

İçerik Genital Bölge Kararması Neden Olur? Yaşlanma Sürtünme Terleme Nem ve Havalandırma Eksikliği Genital bölge renginin cildin...

İdrar Kaçırma Nedenleri

İçerik İdrar Kaçırma Nedir? İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir? İdrar Kaçırma Nasıl Tedavi Edilir? İdrar Kaçırma Nedir? İdrar...

Hudoplasti Nedir?

İçerik Klitoris Nedir? Hudoplasti Nedir? Hudoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır? Hudoplasti Sonrası Beni Neler Bekler? Klitoris Nedir? Klitoris,...