Şaireşref Bulv. No:80 K:2 D: 6 - 7 Alsancak, İZMİR
Pzt - Cum: 09.00 - 19.00 Mon - Fri: 09.00 - 19.00
(0530) 500 61 56 -- (0232) 421 09 63 (0232) 421 60 55 -- (0532) 261 34 31

Blog

Epidural Sezaryen

İçerik

Sezaryen Doğum Nedir?
Epidural Anestezi Nasıl Uygulanır?
Epidural Sezaryen Nedir?
Sezaryen Doğum Ne Kadar Sürer?


Sezaryen Doğum Nedir?

Sezaryen ile doğum, doğumun anne adayının karnında ve rahminde yapılan bir kesi aracılığıyla gerçekleşmesini sağlayan cerrahi bir operasyondur. Sezaryen kesisi genellikle karın boyunca, bikini çizgisinin hemen altında yapılır.

Sezaryen, birçok risk taşıyan önemli bir ameliyattır, bu nedenle yalnızca anne ve bebeği için en güvenli seçenekse yapılır. Sezaryen, vajinal doğumun çok riskli olduğu hamileliklerde ya da planlı bir doğum düşünüldüğü durumlarda yapılabilir. Planlı sezaryenler genellikle gebeliğin 39. haftasından itibaren yapılır. Çoğul gebelikler için veya anne daha önce sezaryen geçirmişse planlı bir sezaryen önerilebilir.

Sezaryen şu nedenlerle yapılabilir:

  • Bebek ters pozisyondaysa ve doktor, anne adayının karnına hafif bir baskı uygulayarak onu döndüremiyorsa
  • Plasenta previa gelişimi varsa (plasentanın rahim içinde doğum kanalını kapatacak şekilde yerleşmesi)
  • Hamileliğe bağlı yüksek tansiyon durumu söz konusuysa
  • Gebeliğin geç dönemlerinde ortaya çıkan genital herpes enfeksiyonu veya tedavi edilmemiş HIV gibi belirli enfeksiyonlar varsa
  • Bebek yeterince oksijen ve besin almıyorsa
  • Anne adayının aşırı vajinal kanaması varsa

Epidural Anestezi Nasıl Uygulanır?

Epidural anestezide kullanılan lokal anestezik enjeksiyonu ile sırtınızdaki küçük bir bölge uyuşturulur. Daha sonra sırtın alt kısmına bir iğne aracılığıyla kateter adı verilen küçük bir tüp yerleştirilir. İğne çıkarılır ve kateter yerinde bırakılır, böylece tüm karnı uyuşturacak olan anestezi ilacı gerektiğinde bu tüpten verilebilir. Ağrı olmamasına rağmen iğne batırılırken bir baskı hissi oluşabilir. Sezaryen ile doğum yapacaksanız ve anestezi konusunda endişeleriniz varsa, işlemin her zamankinden daha güvenli olduğunu bilmelisiniz. Anestezi uzmanı, doğum sırasında rahat olduğunuzdan, sizin ve bebeğinizin güvende olduğundan emin olmak için mümkün olan her şeyi yapacaktır.

Epidural Sezaryen Nedir?

Epidural anestezili bir sezaryen sırasında, sırtın alt kısmında bulunan spinal sinirlerin etrafındaki boşluk olan epidural boşluğa steril bir kılavuz iğne ve bir kateter yerleştirilir. Kateter bel hizasına veya altına yerleştirilir ve iğnenin yerleştirileceği bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Daha sonra kateter yerinde kalırken iğne çıkarılır. Doğum süresince kullanılan anestezik, enjeksiyon noktasının üstünde ve altında vücudu uyuşturmak için gerektiği şekilde kateter yoluyla uygulanır. Epidural, spinal anestezi ile doğum yöntemine göre daha fazla anestezi gerektirir ve etki etmesi daha uzun sürebilir.

Sezaryen Doğum Ne Kadar Sürer?

Her doğum için farklılık gösterecek olsa da normal bir sezaryen doğum 15 ila 20 dakika kadar kısa sürebilir. Doğumun ardından uterus ve abdominal kesiyi dikmek için 45 dakika daha gerekir.

Epidural sezaryen doğum operasyonları, Kadomer kliniğinin çatısı altında Op. Dr. Hatice Aktan yönetiminde, tüm doğum ekibinin deneyimli ve özverili yaklaşımı ile yıllardır başarıyla gerçekleştirilmektedir.

 

Share this post

Related Post

Gebelikte Diş Ağrısı

İçerik Hamilelikte Diş Ağrısı Ne Zaman Başlar? Hamilelikte Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir? Hamilelikte Diş Ağrısını...

Erken Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

İçerik “Hamileliğin” Bilimsel Açıklaması Hamileliği En Erken Ne Zaman Öğrenebilirim? 1 Haftalık Hamilelik Nasıl Belli Olur? Erken...

4 Boyutlu Ultrason

İçerik Gebelikte Ultrason Neden Önemlidir? 4 Boyutlu Ultrason Ne İçin Yapılır? 4 Boyutlu Ultrason Ne Zaman Yapılır?...