Şaireşref Bulv. No:80 K:2 D: 6 - 7 Alsancak, İZMİR
Pzt - Cum: 09.00 - 19.00 Mon - Fri: 09.00 - 19.00
(0530) 500 61 56 -- (0232) 421 09 63 (0232) 421 60 55 -- (0532) 261 34 31

Blog

Genital Bölge Kararması

İçerik

Genital Bölge Kararması Neden Olur?
Yaşlanma
Sürtünme
Terleme
Nem ve Havalandırma Eksikliği


Genital bölge renginin cildin geri kalanından daha koyu olması normaldir. Hem iç hem de dış dudakları çevreleyen derinin rengi koyu olabilir ve ergenlik, hamilelik veya yaşlanma ile birlikte gelen hormonal değişikliklerle kararma giderek artabilir.

Genital Bölge Kararması Neden Olur?

Genital bölge kararması birden çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir.

1 – Yaşlanma

Genital bölgenin yaşla birlikte koyulaşması, yaşlandıkça meydana gelen hormonal dalgalanmalardan kaynaklanır. Cilt zamanla sadece dokusu ve elastikiyeti açısından değil, rengi açısından da değişikliğe uğrar. Bu nedenle vücudun belirli bölgelerindeki koyulaşma zamanla daha fazla görünür hale gelecek ve dikkat çekici olacaktır.

2 – Sürtünme

Aşırı dar giysiler veya iç çamaşırı giymek genital bölgede sürtünmeye neden olabilir. Bu sürekli sürtünme genital alanın renginin değişmesine veya koyulaşmasına yol açar. Çok sıkı iç çamaşırları cildin sürtünmesine ve vajinal tahrişe neden olabilir. Bundan kaçınmak için sentetik malzemelerden yapılanlar yerine pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Genital tüyleri tıraş bıçağı ile tıraş etmek de genital bölge kararmasına ve tahrişine neden olur. Bu nedenle istenmeyen genital tüylerden kurtulmak için ağda veya epilasyon gibi seçenekler tercih edilmelidir.

3 – Terleme

Sık terleme de genital bölgede koyulaşmaya neden olabilir. Bunun temel nedeni, terin sadece cilt dokusunu değil aynı zamanda rengini de etkileyebilecek kimyasallar içermesidir. Sık temizlik, ter oluşumunu önleyebilir ve uygun vajinal hijyen sağlayabilir. Temizlikle beraber, genital bölgeyi tahriş edebilecek kokulu/katkılı kozmetik ürünlerden kaçınmak, yeni satın alınan iç çamaşırlarını giymeden önce yıkamak ve nefes alabilen veya pamuklu iç çamaşırları giymek de önemlidir.

4 – Nem ve Havalandırma Eksikliği

Genital bölge genellikle kapalı olduğu için hava alması daha zordur. Havalandırma eksikliği, genital bölgenin cildinin renginin değişmesine, hava almayan bölgede nemin birikmesi de rengin koyulaşmasına neden olur. Nefes alabilen iç çamaşırları giyerek bu sorunun önüne geçilebilir.

Genital Bölge Kararması Nasıl Tedavi Edilir?

Lazerle vajina beyazlatma, FDA onaylı Erbium YAG Lazer kullandığımız genital bölgenin cildini beyazlatıp aydınlatarak estetik bir görünüm elde etmek için kullanılan son teknoloji bir tedavi seçeneğidir.

Genellikle vajina renginin koyulaşması ciddi bir sağlık sorununa işaret etmez. Ancak koyulaşmanın aşağıdaki belirtilerle birlikte ortaya çıkması durumunda vakit kaybetmeden jinekoloğunuza danışmanız gerekir:

  • Vajinal akıntının renginde, kokusunda veya miktarında değişiklik
  • Vajinal kızarıklık veya kaşıntı
  • Adet dönemleri dışında, cinsel ilişki sonrası veya menopoz sonrası vajinal kanama
  • Vajinada kitle veya şişkinlik
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı

Share this post

Related Post

İdrar Kaçırma Nedenleri

İçerik İdrar Kaçırma Nedir? İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir? İdrar Kaçırma Nasıl Tedavi Edilir? İdrar Kaçırma Nedir? İdrar...

Hudoplasti Nedir?

İçerik Klitoris Nedir? Hudoplasti Nedir? Hudoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır? Hudoplasti Sonrası Beni Neler Bekler? Klitoris Nedir? Klitoris,...

Vajina Dış Dudak Sarkması

İçerik Vajina Dış Dudak (Labia Majora) Boyutları Neden Farklıdır? Vajina Dış Dudak Sarkması Hangi Semptomlara Neden Olur?...